Joomla 2.5.X Kurulumu

Joomla 2.5.X kurulumuna geçmeden önce hosting paketinizin joomla uyumlu olmasına önem vermeniz gerekmektedir. Joomla gereksinimlerini bir önceki yazımızda belirtmiştik.

Eğer hostinginiz joomla uyumlu değil ise endişe etmeyin. Bizimle iletişime geçebilirsiniz. Joomla uyumlu hosting konusunda size yardımcı olacağız.

Tüm herşey hazır. Hadi joomlayı kuralım...

Hostingimize Cpanel aracılığı ile web üzerinden ya da Filezilla gibi FTP programı ile bağlandıktan sonra güncel joomla 2.5.X sürümünü bilgisayarımıza indirip hosting ana dizinine gönderelim.

Kurulum sırasıyla aşağıdaki şekilde olacaktır.

1- Joomla kurulumunda seçeceğimiz dil ekranı aşağıdaki gibidir. TÜRKÇE seçili olarak İLERİ butonuna basıyoruz.

1

2- Hostingimizin joomla uyumluluk ayarlarının olduğu sayfa karşımıza geliyor. Burda da herhangi bir işlem yapmadan direkt olarak İLERİ tuşuna basıyoruz

2

3- Joomla kurulum lisans sayfası... İLERİ butonuna basıyoruz

3

4- Hosting paketimizde oluşturduğumuz veritabanı, veri tabanı kullanıcısı ve şifresini girerek İLERİ diyoruz.

4

5- Buradaki alanlara her hangi bir müdalede bulunmadan İLERİ tıklıyoruz

5

6- Sitemizin adı, meta açıklama ve anahtar kelime ayarlarını giriyoruz. Daha sonrasında aşağıdaki alandan Yönetici adı, mail adresi ve şifre gibi bilgileride doldurduktan sonra ÖRNEK VERİYİ KUR  butonuna mutlaka basıyoruz

6

7- Kurulumumuz başarılı şekilde tamamlanmıştır. installation klasörünü silerek yönetim paneline ya da site ön sayfasına giriş yapabilirsiniz.

7

Kurulum esnasında takıldığınız bir yer ya da hata alıyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.

50indirimreseller