• REKLAMINIZ BURADA YAYINLANSIN

50indirimreseller

Şükrü AK
Şükrü AK
Çevrimdışı
DNS değişikliği yapılmadan sitenizi görüntüleyebilmeniz mümkün, fakat sunucular üzerindeki site önizleme vb.. özellikler wordpress gibi scriptlerde bir işe yaramayacak çünkü sayfa görüntülendiği an orjinal adresine yönlenecektir. Dolayısıyla bu şekilde site görüntüleyebilmek için bilgisayarda bir ayar yapılması gerekmektedir.

Sitenizin DNS'lerini yönlendirmeden sanki yönlendirilmiş gibi çalışması ve kontrolleri yapabilmeniz için şu işlemi yapabilirsiniz:

1- Başlat menüsünden Not Defteri'ni sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştırınız.

2-Dosya -> Aç menüsünden şu dosyayı açınız: c:\Windows\System32\drivers\etc\hosts (dosyayı görüp açabilmek için aç butonunun üstünden tüm dosyalar'ı seçiniz)

3- Açılan dosyada en alta şu 2 satırı ekleyip dosyayı kaydediniz(site IP adresini kontrol panelinizden görebilirsiniz):
sitenizinipadresi siteadresiniz
sitenizinipadresi www.siteadresiniz

4- Tarayıcınızı tamamen kapatınız(sadece sekmeyi değil, tamamen tarayıcıyı) ve tekrar açınız.

Bu işlemi yaptığınızda, sitenize normal şekilde girdiğinizde sanki alan adı bizden aldığınız hosting hizmetine yönlendirilmiş gibi çalışacaktır, sitenizi doğru şekilde görüp yapılandırma imkanınız olacaktır. İlgili dosyadan eklenen satırları sildikten sonra tarayıcıyı kapatıp açarsanız ise domain tekrar mevcut yönlendirilmiş olduğu yerde çalışacaktır.

Bu değişiklik, sadece kendi bilgisayarınızda etkili olacak bir değişikliktir, sitenize dışarıdan yapılacak erişimleri etkilemez. Dolayısıyla sitenizde bir aksama olmadan düzenlemelerinizi yapabilirsiniz ve düzenlemeler sonrası sitenizi yönlendirebilirsiniz.

Kaynak : GÜzel net
Yanıtlar (0)
  • Bu tartışmaya henüz bir yanıt yazılmamış
Yanıtınız

50indirimreseller